Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

εμείς όλοι έχουμε ήδη πεθάνει …

«O Αλέκος Παναγούλης,     ο Γρηγόρης Λαμπράκης,     ζούνε,            
εμείς όλοι έχουμε ήδη πεθάνει …» 
       
από την ομιλία του ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ με θέμα «Από τον Γρηγόρη Λαμπράκη στο Πολυτεχνείο και στο σήμερα» που δόθηκε στα πλαισια της εκδήλωσης για τον εορτασμό της 35ης επετείου της 17ης Νοεμβρίου.

Πηγή


1 σχόλιο:

  1. "Αγαπητοί Συνάδελφοι,

    Παρακολουθώ με πολύ ενδιαφέρον τις διάφορες απόψεις των συναδέλφων πάνω στο άρθρο του Γιανναρά. Ο κ. Σταμπολιάδης τόλμησε να δει κάτι το καλό στο άρθρο και η πλειοψηφία των υπολοίπων έτρεξε να "κατακεραυνώσει" τον κ. Γιανναρά για τις πολλές, πραγματικές ή μη, "αμαρτίες" και "ανομίες" του. Για όλλους είναι προδότης, για άλλους ακαταλαβίστικος, για άλλους υποκριτής, για άλλους φαρισαίος, και πάει λέγοντας...

    Στην ουσία δύο σημαντικά θέματα που έθιξε ήταν πως ο νεοέλληνας δεν "παράγει πολιτισμό", όπως μια φορά κι έναν καιρό --εν πολλοίς αληθής η κατηγορία-- και δεύτερον δεν ενδιαφέρεται για την πνευματικότητα ή ηθικότητά του, αλλά για τις υλικές και υλιστικές απολαύσεις του --και αυτό εν πολλοίς σωστό. Τέλος, μας κατηγόρησε ότι οι 9 στους 10 νεοέλληνες, περιλαμβανομένης της "πνευματικής ηγεσίας" είναι "ξερόλες". Ε, αυτό το τελευταίο, δεν μπορεί να το ανεχθεί το συνάφι μας. Και με το δίκιο του, αφού "ξερόλες" είναι και οι της μεσαίας και της πιο κάτω τάξης, πως να μην είναι οι της "ανωτέρας τάξεως" άνθρωποι; Για όλα αυτά τα "θανάσιμα αμαρτήματά" του ο κ. Γιανναράς πρέπει να ριφθεί στην πυρά ή τουλάχιστον να τον εξορίσουμε από την Ελλάδα, για να μην μιαίνει τους "αγνούς" Έλληνες...

    Η όλη ιστορία μου θύμισε τον Καζαντζάκη. Άλλος "κακός άνθρωπος" κι αυτός. Ήταν "αντίχριστος", ήταν άθεος, ήταν συκοφάντης της Εκκλησίας, ήταν ανθέλληνας. Πάρα λίγο η Εκκλησία μας να τον αφόριζε, για να "βάλει μυαλό." Και ποιός τον έσωσε από τον αφορισμό; Η τότε βασίλισσα Φρειδερίκη! Αυτός κομμουνιστής αυτή βασίλισσα. Στη βάση όμως ήταν και οι δύο ακέραιοι και είδε η Φρειδερίκη το επικείμενο ανοσιούργημα και το σταμάτησε χωρίς φανφάρες, κ.τ.τ.

    Και μια και μερικοί έχουν αναλάβει εργολαβικά να μας "σώζουν" με τις "αποδείξεις" τους για το "δίκαιο των απόψεών" τους, θα κλείσω με μια προσωπική μου αναφορά. Την δεκαετία του '80, όταν ήταν στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ, είχα μια συνομιλία με τον Βασίλη Βασιλικό. Μετά από μια ομιλία του στους Ελληνες φοιτητές στη Φλώριδα, τον πήγαινα με το αυτοκίνητό μου στο αεροδρόμιο. Στην μισάωρη συνομιλία μας "επί παντός επιστητού" τον ρώτησα και για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η απάντησή του απλή και μεστή: "Ο νεοέλληνας ενδιαφέρεται για δύο μόνον πράγματα: την κοιλίτσα του και το πουλάκι του!"

    Ιδού λοιπόν μια νέα ευκαιρία να αρχίσουμε να "πετροβολούμε" και τον μακαρίτη. Ευτυχώς που έχει πεθάνει και αυτός και ο Καζαντζάκης και ο Κολοκοτρώνης και ο Σωκράτης, γιατί φοβάμαι θα τους "καθαρίζαμε" και για δεύτερη φορά, ΑΦΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΑ!!!

    Καλό Μήνα και Καλό Χρόνο σε όλους

    Άρης ******
    Βοστώνη"

    ΑπάντησηΔιαγραφή