Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Ζητάτε από τους συναδέλφους σας να γίνουν "Ηρωες"

"Δυστυχώς δε θα μπορέσω να παραστώ στη συνάντηση καθώς έχω μάθημα εκείνη την ημέρα και ώρα Αν γινόταν πάντως θα ήταν χρήσιμο να υπάρχει μία σύντομη ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για τα γεγονότα
Με εκτίμηση,”
*******

Αγαπητέ Συνάδελφε,
Είστε αρκετά νέος και δεν καταλαβαίνετε ότι με την ενέργεια σας αυτή ζητάτε από τους συναδέλφους σας να γίνουν "Ηρωες".
Δεν υπερβάλω! Γιατί είναι ηρωισμός

σε αυτό το Τμήμα, σε αυτό το Πανεπιστήμιο, όχι μόνο να εκφράσεις δημόσια  την θέση σου (αποτελεί εξαίρεση η υπεράσπιση φοιτητικών αγώνων, συνδικαλιστικής δράσης, του σημερινού «αυτοδιοίκητου» και δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου), αλλά και το να περιγράψεις γεγονότα.
Αυτός είναι  ο λόγος που δεν γνωρίζουμε, τα μέλη ΔΕΠ, όχι μόνο τι έγινε στο ΔΣ, το οποίο «τιμώρησε» τους φοιτητές, αλλά και αυτή την απόφαση της τιμωρίας. Αυτός είναι ο λόγος που δεν γνωρίζουμε ποιοι ήταν αυτοί [1] στους οποίους «δόθηκε η ευκαιρία» [2] για 3-4 ώρες να «παρουσιάσουν τις θέσεις τους» (εδώ) στην Σύγκλητο και ποιοι ήταν αυτοί που βίαια επέβαλαν (έστω και αν αναφέρεται ότι ο Πρύτανης «έλυσε την συνεδρίαση») και για ποιο λόγο, τη διακοπή της. Και αφού επέβαλαν τη διακοπή της, προχώρησαν (άγνωστο ποιοι και με τίνος απόφαση) σε κατάληψη του κτιρίου Διοίκησης την επόμενη μέρα γιατί «η Σύγκλητος δεν πήρε απόφαση».
Και όλα αυτά τα υπερασπιζόμαστε ακόμη (τυχαία άραγε;) ως «αυτοδιοίκητο» και «δημόσιο» Πανεπιστήμιο.
Με την ελπίδα πως υπάρχουν τα κίνητρα εκείνα που θα πείσουν τους συνεισφέροντες στην διαδικασία, να δώσουν την αληθινή είσοδο, την απαραίτητη για να μπορέσει το σύστημα να μετακινηθεί από το σημερινό σημείο ισορροπίας (που έχει οριστεί με βάση τα συμφέροντα του κατεστημένου) σε ένα σημείο ισορροπίας αποδοτικό για την κοινωνία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου