Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Φοιτητικές Εκλογές: Τα πράσινα, τα μπλε, ... τα κόκκινα και τα πορτοκαλί "μπλουζάκια" ...

Φοιτητικές Εκλογές: Τα πράσινα, τα μπλε, ... τα κόκκινα και τα πορτοκαλί "μπλουζάκια" ... εδώ pdf
Προκαλεί θλίψη να βλέπεις αυτά τα παιδιά να υπηρετούν και να «σέρνονται» ακόμη πίσω από αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον τους.

Προκαλεί θλίψη να βλέπεις τα ίδια παιδιά να αγωνίζονται και να στηρίζουν ακόμη πρακτικές και νοοτροπίες που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή.

Προκαλεί θλίψη, γιατί από αυτά τα παιδιά θα έπρεπε να έχει αρχίσει, με την ευκαιρία της κρίσης που βιώνει η χώρα, η αποδόμηση της τόσο καταστροφικής, για το Πανεπιστήμιο και τη χώρα, άκρατης κομματικοποίησης της φοιτητικής ζωής.


Προκαλεί θλίψη γιατί βλέπεις αυτά τα νέα παιδιά να λειτουργούν ακόμη
με συνείδηση πολιτικού πελάτη και όχι πολίτη. Πολιτικού πελάτη, ενός φαύλου και χρεοκοπημένου από καιρό πολιτικού συστήματος που δεν δίστασε να μετατρέψει τον χώρο της εκπαίδευσης σε φυτώριο αναπαραγωγής της φαυλότητας του.

“Η απαρχή μιας νέας πορείας για τη χώρα περνά μέσα από τη βίωση συναισθημάτων αποστροφής, ενοχής και ελπίδας, τα οποία θέτουν τις βάσεις για μια διαφορετικού τύπου θέσμιση της «πόλεως», μια «προ-λογική βούληση», όπως παρατηρεί ο αείμνηστος Κορνήλιος Καστοριάδης.

Η οργή μας να γίνει ο φόβος τους. Η άλλη όψη του χειροκροτήματος είναι η μούντζα. Το να διαμαρτύρεσαι ειρηνικά και νόμιμα είναι θέμα αξιοπρέπειας.
“Γιατί η κομματοκρατία συνιστά δυσλειτουργία της δημοκρατίας; Για το λόγο ότι διαστρέφει τη λειτουργία των θεσμών και, στο μέτρο που αυτό συμβαίνει, εκφυλίζει το ήθος της δημόσιας σφαίρας, παράγοντας δημόσια αγαθά χαμηλής ποιότητας.”
Φως θα υπάρξει όταν συνειδητοποιήσουμε πλήρως τη συλλογική παρακμή μας και πως αυτή παρήχθη. Χρειάζεται γενναία αυτοεξέταση για κάτι τέτοιο. Χωρίς μετατόπιση της συνείδησης, δίχως τη βίωση της υπαρξιακής αγωνίας που παράγει η αποτυχία, η ουσιαστική μετα-στροφή δεν είναι εφικτή. Όπως τραγουδά ο Σαββόπουλος πάλι: «Κι εγώ που είμαι ο πιο φριχτός πώς να βγω και να ξαναρχίσω/αν δε θερίσω ότι έσπειρα κι αν δεν μετανοήσω;»”

Το υπάρχον πολιτικό σύστημα έχει οριστικά χρεοκοπήσει από καιρό, Χαρίδημος Τσούκας.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

1 σχόλιο:

  1. Προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη θλίψη να διαβάζεις το παρακάτω "mhnyma dapith sto Facebook..." μετα τις φοιτητικές εκλογές του 2014. Το παραθέτω όπως μου το μετεφερε φοιτητής μου με την παρατήρηση ¨den uparxei swthria.."

    "Οταν μπήκα σαυτη τη σχολή και είχαμε πάρει μονο 60 ψήφους δεν πίστευα ποτε πως στη τελευταία μου εκλογική αναμέτρηση φεύγοντας απο τη σχολή θα παίρναμε 175 ψήφους και 47% και θα χαναμε την αυτοδυναμία για λιγότερο απο 10 ψήφους...θελω να ευχαριστήσω όλους όσους συνεργαστήκαμε τα τελευταία χρονια και φτάσαμε ολοι μαζι τη Δαπ της διοίκησης στη κορυφη..!!!!
    ΥΓ 1:συμβουλή προς τους μικρούς εχετε τρομερές δυνατότητες να φτάσετε τη σχολή ακομα πιο ψηλα και περιμενω οτι θα το κάνετε σιγουρα
    ΥΓ 2:οταν ο δαπιτης χάνει ενεργοποιείται το ένστικτο αυτοσυντηρησης και ανατρέπει τα παντα και στέλνει τα κομμουνια σπιτι τους για ύπνο να ονειρεύονται οτι ισως του χρόνου εχουν ελπίδες να πάρουν τη πόλη!!
    #dap_ndfk_dioikisis_epixeirisewn#47%#175#allakste_poli_galazia_ine_oli — περήφανος μαζί με Konstadina ********και 22 ακόμη."

    ΑπάντησηΔιαγραφή