Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η αντισυνταγματικότητα του Νόμου και η “κρατούσα άποψη”


Κύριε Πρύτανη,

Σε συνέχεια της κοινοποίησης στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας (εδώ) της αιτιολόγησης της στάσης σας όσον αφορά την εφαρμογή του Ν. 4009/2011, σας παρακαλώ πολύ να μας κοινοποιήσετε τη γνωμοδότηση  των έγκριτων συνταγματολόγων και ιδιαίτερα του Καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ, κ. Κώστα Χρυσόγονου, όπως αυτή υποθέτω θα έχει κατατεθεί στο προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, σε απόκριση της ερώτησης της Συνόδου και υποθέτω και του Πρύτανη του ΑΠΘ στο κατά πόσο συντρέχει περίπτωση «πρόδηλης αντισυνταγματικότητας» στις πράξεις της κατάληψης αλλά και των άλλων πράξεων βίας που συντελούνται καθημερινά στους χώρους του Δημόσιου Πανεπιστημίου. Πράξεις που έχουν ως αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μην μπορούν, για ένα μήνα τώρα (αλλά και επανειλημμένα στο παρελθόν), να προσέλθουν στους χώρους εργασίας τους και παρόλα αυτά να πληρώνονται κανονικά τη στιγμή που χιλιάδες συμπολιτών μας έχουν χάσει τις δουλειές τους.
Γιατί, κύριε Πρύτανη, δεν μπορώ να φανταστώ πως η ευαισθησία των Πρυτάνεων  αλλά και του κ.
Χρυσόγονου, περί Συνταγματικότητας  φτάνει, την τόσο δύσκολη για την χώρα αυτή περίοδο, μόνο μέχρι τον έλεγχο συνταγματικότητας διατάξεων που τους διασφαλίζουν την καρέκλα τους (εδώ) και δεν τους απασχολεί το γεγονός ότι χιλιάδες φοιτητές μας εδώ και έναν μήνα εμποδίζονται, από μικρές ομάδες φοιτητών (σύμφωνα και με δήλωση σας εδώ), να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Γεγονός που έχει καταστρεπτικές συνέπειες όχι μόνο για το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά κυρίως για το μέλλον της νεολαίας της χώρας μας.

Εκτός και αν τα θέματα αυτά δεν απασχολούν τους Πρυτάνεις, πάντα βέβαια «σύμφωνα με την κρατούσα άποψη», κάτι που επικαλείται και ο κ. αγαπητός συνάδελφος κ. Χρυσόγοννος (εδώ).

Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής
Πολυτεχνική Σχολή
Πανεπιστήμιο Πατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου