Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Αξιότιμη κ. Αντιπρύτανη, Χρειάζεται πολύ, μα πάρα πολύ, θράσος για να ...


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμη κ. Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού,
Χρειάζεται πολύ, μα πάρα πολύ, θράσος για να απευθύνει κανείς έκκληση προς τους λιγοστούς καθηγητές που τόλμησαν να αντιδράσουν στις πρακτικές των καταλήψεων, αντί να απευθύνει έκκληση προς τους καταληψίες που έχουν για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα το Πανεπιστήμιο κλειστό με αλυσίδες και λουκέτα (εδώ).
Και είναι πολύ λυπηρό για το Πανεπιστήμιο μας πως το θράσος αυτό το έχετε, κυρία Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων. 
Έλαβα την έκκληση σας προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (εδώ) με την οποία μας καλείτε να σεβαστούμε τις αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου και αναρωτιέμαι ποιόν προσπαθείτε να προστατέψετε με την παρέμβαση σας αυτή. Φαίνεται πως σας ενόχλησε πολύ που κυκλοφόρησαν στην λίστα ανακοινώσεων μερικά μηνύματα καθηγητών (email-2, email-3, email-4, email-1 ) οι οποίοι εκφράστηκαν κατά των πρακτικών που παροτρύνουν
τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας σε χρήση βίας και σε μη εφαρμογή νόμων της Πολιτείας, ώστε την επόμενη αμέσως ημέρα νοιώσατε την ανάγκη να παρέμβετε για «αποκατάσταση της τάξης».
Δεν σας ενόχλησε όμως κυρία Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων το γεγονός ότι τα τμήματα του Πανεπιστημίου είναι κλειστά με λουκέτα και αλυσίδες για τρίτη βδομάδα.
Δεν σας ενόχλησε το γεγονός ότι για τρείς βδομάδες τώρα το προσωπικό του Πανεπιστημίου δεν μπορεί να προσέλθει στον χώρο εργασίας του, αλλά λαμβάνει κανονικά τις αποδοχές του, την στιγμή που για να καλυφθούν οι αποδοχές αυτές η χώρα προχωρά σε σύναψη δανείων που καταστρέφουν το μέλλον της νέας γενιάς.
Δεν σας ενοχλούν όλα αυτά τα μηνύματα (email-0, email-1, email-2, email-3, email-4) που κυκλοφορούν σε καθημερινή βάση και καλούν τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας σε απεργίες, σε απεργία-κατάληψη, σε στάσεις εργασίας, σε καταλήψεις δημοσίων κτιρίων και γενικά σε πράξεις που στρέφονται κατά της Πολιτείας (εδώ).
Δεν σας ενόχλησε η δήλωση της Πρωτοβουλίας (εδώ), του "Πανεπιστημιακού φορέα" από τον οποίο βγήκατε ως Πρυτανικό σχήμα, ούτε νοιώσατε την ανάγκη να πάρετε δημόσια θέση πάνω στο κείμενο αυτό και να κάνετε σαφές αν η Πρωτοβουλία, αλλά και εσείς ως Πρυτανική αρχή, είστε παρόντες και σε αυτή την μάχη, η οποία υποτίθεται πως γίνεται για «την υπεράσπιση του Δημόσιου χαρακτήρα του Πανεπιστημίου», και η οποία έχει  ως αποτέλεσμα το κλείσιμο με αλυσίδες και λουκέτα του συνόλου των Τμημάτων του Πανεπιστημίου μας (εδώ).
Όλα αυτά δεν σας ενόχλησαν, τουλάχιστο τόσο όσο η προώθηση των μηνυμάτων των συναδέλφων στην λίστα ανακοινώσεων, ώστε να απευθύνετε μια έκκληση προς τους καταληψίες να σεβαστούν το δικαίωμα των συμφοιτητών τους να συμμετέχουν ανεμπόδιστα στην εκπαιδευτική διαδικασία, να σεβαστούν το δικαίωμα  των δασκάλων τους να προσέρχονται στους χώρους εργασίας τους. Ή μήπως δεν υπάρχει απόφαση που διασφαλίζει αυτά τα δικαιώματα στα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας; Ή μήπως οι πράξεις των καταλήψεων αλλά και η μη εφαρμογή νόμων δεν παραβιάζουν αποφάσεις της Συγκλήτου, δεν παραβιάζουν το Σύνταγμα αλλά και τους Ακαδημαϊκούς θεσμούς;
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου