Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

H ευθύνη για τις καταλήψεις, το καθεστώς και οι μισθοφόροι


26 Αυγούστου 2011, τρεις μέρες πριν την έναρξη της εξεταστικής  του Σεπτεμβρίου, ο Πρύτανης καλεί τους Προέδρους των Τμημάτων να  διαθέσουν μια μέρα από την εξεταστική περίοδο «προκειμένου οι φοιτητές να συγκαλέσουν τις Γενικές τους Συνελεύσεις.»  Τους συνιστά μάλιστα  να διαμορφώσουν ανάλογα το πρόγραμμα της εξεταστικής για την συγκεκριμένη μέρα, ώστε «να διασφαλισθεί η μη απώλεια των εξετάσεων της ημέρας αυτής» (!) (εδώ).

Οι συνελεύσεις γίνονται και όπως ήταν προαποφασισμένο οι καταλήψεις αρχίζουν. Η εξεταστική του Σεπτεμβρίου χάνεται.
Όχι! Συνδικαλιστικές φοιτητικές παρατάξεις διαβεβαιώνουν πως η εξεταστική δεν χάθηκε.  Φαίνεται πως κάτι ξέρουν.

25 Οκτωβρίου - 16 Νοεμβρίου διεξάγονται εξετάσεις, εν μέσω μαθημάτων, για ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΝΤΕΣ ΣΤΟ 10ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ (Ή ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ) αναπληρώνοντας με τον τρόπο αυτό τη «χαμένη» εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Το θέμα όμως δεν έκλεισε εδώ. Έχει συνέχεια. Δεν πρέπει να χαθεί τίποτε. Οι μισθοφόροι πρέπει να αμειφθούν.

Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, δίνεται η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξετασθούν κατά την εξεταστική Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων και μάλιστα εκφράζεται η ευχή να βρεθεί μια ακαδημαϊκά ορθή και νόμιμη λύση σχετικά με την εξεταστική που θα εξυπηρετούσε όλους τους φοιτητές (συνημμένο 1).

Σε ερώτηση μέλους ΔΕΠ (συνημμένο 2) η απάντηση του Προέδρου (17/12/2011) είναι
«4) Θα μας σταλεί την Δευτέρα το έγγραφο του Νομικού Συμβούλου του Πανεπιστημίου για την απαιτούμενη νομική κάλυψη, και 5) Είναι αυτονόητο ότι πρέπει να κινηθούμε στα ορθά νομικά πλαίσια.»

Το Νέο Έτος ήρθε αλλά η «Δευτέρα» δεν ήρθε ακόμη. Αυτό ίσως δεν έχει πλέον σημασία. Θέμα Νομικής κάλυψης δεν υπήρχε, ούτε υπάρχει, καθώς σύμφωνα με δήλωση τους οι Πρυτάνεις ουδέποτε αμφισβήτησαν την υποχρέωση εφαρμογής των νόμων, όπως η παραπληροφόρηση ορισμένων κύκλων διαρρέει … (εδώ)

Καλή μας Χρονιά … αν και με αυτούς εκεί πάνω δεν γίνεται
Κλεάνθης Θραμπουλίδης


Συνημμένο 1
«Σας γνωρίζουμε, ότι η Σύγκλητος στην αριθ. 469/8.12.2011 συνεδρίασή της αποφάσισε να δοθεί η δυνατότητα στους επί πτυχίω φοιτητές να εξετασθούν στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων κατά την εξεταστική περίοδο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου. Επίσης η Σύγκλητος εξέφρασε την ευχή να βρεθεί μια ακαδημαϊκά ορθή και νόμιμη λύση σχετικά με την εξεταστική που θα εξυπηρετούσε όλους τους φοιτητές.»  14Δεκ 2011


Συνημμένο 2
Ερώτηση μέλους ΔΕΠ
«κ. Πρόεδρε,
Σύμφωνα με την προφορική πληροφόρηση που κάνατε στην προηγούμενη ΓΣ πρέπει να υπάρξει γνωμοδότηση του νομικού συμβούλου του πανεπιστημίου, πριν την εφαρμογή της απόφασης της συγκλήτου. Στην απόφαση που μας κοινοποιήθηκε το θέμα αυτό αποσιωπάτε. Επειδή είναι προφανής η παρανομία της απόφασης της συγκλήτου για ένα σοβαρότατο θέμα, με κίνδυνο ακύρωσης Διπλωμάτων, παρακαλώ να επιμείνετε στην ύπαρξη αυτής της γνωμοδότησης. Έχουμε ξεπεράσει κάθε όριο ανοχής και λαϊκισμού. Παρόλο που είναι διοικητικό το θέμα και μπορείτε να το χειριστείτε από την θέση του προέδρου (δηλαδή να επικαλεσθείτε αδυναμία εφαρμογής προφανώς παράνομης πράξεως χωρίς νομική κάλυψη), αν κρίνετε απαραίτητο θέστε παρακαλώ το θέμα στη ΓΣ ώστε να ζητηθεί νομική γνωμάτευση πριν την εφαρμογή της απόφασης της συγκλήτου για παράνομη και απαράδεκτη εξέταση ανύπαρκτων κατά νόμο επί διπλώματι  φοιτητών, που εξετάζονται σαφώς μόνο μαθήματα χειμερινού εξαμήνου(σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο).»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου