Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Πυρπόληση της Αθήνας και η ευθύνη του Στρατηγού

Η Πυρπόληση της Αθήνας εδώ
Δεν μπορώ να ζητήσω τη παραίτηση του Συνταγματάρχη και ακόμη παραπάνω του Λοχαγού, όταν δεν γνωρίζω τι εντολή πήρε από τον Στρατηγό του. 
Όταν μάλιστα ο Στρατηγός δεν ζητά την παραίτηση τους, αυτό σημαίνει ότι δεν πιστεύει πως αυτοί δεν έφεραν σε πέρας την αποστολή που τους ανέθεσε. Και στην περίπτωση αυτή, τη κύρια ευθύνη την έχει ο Στρατηγός. Γιατί είναι αυτός που έβαλε τις προτεραιότητες την ώρα της μάχης και είναι σίγουρο πως έβαλε σε χαμηλότερη προτεραιότητα αυτό για το οποίο είχε αναμφισβήτητα την λαϊκή εντολή να κάνει και αυτό για να διασφαλίσει αυτό για το οποίο δεν πήρε ποτέ από τον λαό την εξουσιοδότηση να κάνει. 
Και όπως οι Πρυτάνεις δεν πήραν την εξουσιοδότηση από την Πανεπιστημιακή κοινότητα για την μάχη στην οποία οδηγούν τα Πανεπιστήμια σήμερα (εδώ) έτσι και ο Στρατηγός δεν πήρε την εξουσιοδότηση για το τι οφείλει να υπερασπισθεί (εδώ).


Δεν προσπαθώ να δικαιολογήσω ούτε τον Συνταγματάρχη ούτε και το Λοχαγό, αλλά, τα φωτεινά παραδείγματα των Λοχαγών και Συνταγματαρχών που παραιτούνται γιατί δεν συμφωνούν με την εντολή του Στρατηγού τους, δεν υπάρχουν πλέον σε αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου