Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Κύριε Πρύτανη, Τρέμω ... και θλίβομαι ...


Κύριε Πρύτανη,

Τρέμω στην ιδέα ενός Πανεπιστημίου που η Διοίκηση του θα αποφασίζει έξω από κάθε Νομικό πλαίσιο και στη βάση προφορικών διαβεβαιώσεων ή συναντήσεων-συζητήσεων «για τα του οίκου μας.» Τρέμω στην ιδέα μιας χώρας που θα διοικείται με βάση το μοντέλο αυτό.

Αλλά ακόμη περισσότερο, κύριε Πρύτανη,
θλίβομαι για την Πανεπιστημιακή κοινότητα εκείνη που δεν αντιδρά σε πρακτικές αυτού του είδους.

Κλεάνθης Θραμπουλίδης

Αναφορές
«(…) Την Τρίτη 29.05.2012 μετά από μία συνάντηση που κράτησε πέραν των 3 ωρών και στην οποία παρέστησαν σχεδόν όλοι οι Πρόεδροι των τμημάτων, αν ενθυμούμαι καλώς όλοι (πλην ενός) οι κοσμήτορες, και οι τρεις αντιπρυτάνεις (δεδομένου ότι ο κ. Πρύτανης ήταν σε σύσκεψη στο ΥΠΔΒΜΘ), υπήρξε ομόφωνη «άποψη» ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εξεταστική ελλείψει «έγγραφης» τοποθέτησης του υπουργείου στο θέμα αυτό (…)»
«(…)Κατά την διάρκεια της Συγκλήτου 481|31.05.2012 (…), ο κ. Πρύτανης ενημέρωσε τα μέλη της Συγκλήτου ότι (πάλι κατά την δική μου άποψη, αναμένω τα πρακτικά) «… έχει την προφορική διαβεβαίωση της κας Υπουργού, ότι: 1) δεν τίθεται θέμα μη πραγματοποίησης της εξεταστικής για τους επί πτυχίω φοιτητές, και 2) δεν τίθεται θέμα εγκυρότητας των πτυχίων που θα προέλθουν από τη βαθμολόγηση αυτών των γραπτών…»
«Σας γνωρίζουμε, ότι η Σύγκλητος στην αριθ. 481/31.5.2012 έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε κατά την εξεταστική περίοδο του εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους να δοθεί η δυνατότητα στους επί πτυχίω/διπλώματι φοιτητές να εξετασθούν στα μαθήματα και των δύο εξαμήνων.» 


On 8/6/2012 3:42 μμ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Πανεπιστημιακών wrote:
Αγαπητοί/ές συν και συν

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι μπροστά μας. Η ελπίδα που άνοιξε παράθυρο, με τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις των ελλήνων πολιτών στις πλατείες και στους δρόμους ενάντια στο μνημόνιο και τη διάλυση κάθε κοινωνικού ιστού στη χώρα μας, είχε την πρώτη εκλογική της έκφραση στις 6 Μαΐου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξέφρασε την βάσιμη ελπίδα για κοινωνική αναγέννηση, βρίσκεται μάχιμος σε κάθε τόπο εργασίας και κατοικίας, ιδιαίτερα σήμερα, μπροστά στη νέα και σημαντικότερη από τη μεταπολίτευση εκλογική αναμέτρηση.
Καλούμε σε μια πρώτη συνάντηση-συζήτηση, όλα εκείνα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστήμιου Πάτρας (με οποιαδήποτε σχέση εργασίας), που συμπορεύτηκαν και συμπορεύονται μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, ώρα 12 μεσημέρι στην αίθουσα συνεδριάσεων των Συλλόγων, ισόγειο κτιρίου Πρυτανείας. Να συζητήσουμε για τα γενικά ζητήματα και για τα του οίκου μας.

Για την πρωτοβουλία

**************

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου