Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

όταν βγαίνουν οι ίδιοι οι καθηγητάδες … ή Έλληνες υπάρχουν;

«Εξάλλου με τη γλώσσα που έχω και με τις αλήθειες που θέλω να λέω – και δεν μπορώ παρά να τις λέω -, δεν θα ήμουν ούτε βοηθός πανεπιστημίου στην Ελλάδα. (…)

Έβαλα 22 φορές την αστυνομία μέσα στo πανεπιστήμιο. Όταν εγώ έγινα πρόεδρος του πανεπιστημίου, τοιχοκόλλησα παντού ένα χαρτί ότι ήμουν υπεύθυνη για την ακεραιότητα των πραγμάτων και για την ασφάλεια των προσώπων και μόλις κάτι απο αυτά θα μπορούσε να διακυβευθεί θα καλούσα την αστυνομία.(…)

Ποιοί είναι οι πνευματικοί άνθρωποι; Ονόματα! Όταν σε αυτό το κράτος τα δύο μεγαλύτερα
κόμματα, ψηφίζουν έναν νόμο για το πανεπιστήμιο, και μετά οι ίδιοι καταργούν αυτό τον νόμο. Τι συζητάμε; Τον νόμο “Διαμαντοπούλου”, τον ψηφίσαν και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Ας τον αφήσουν πέντε χρόνια να δουν τι θα προσφέρει και μετά ας το ξανασκεφτούν.
Αλλά όταν βγαίνουν οι ίδιοι οι καθηγητάδες πριν καν εφαρμοστεί και δηλώνουν ότι “αυτόν το νόμο θα τον κάνουμε παλιόχαρτο”, πως θέλεις τα παιδιά να αντιληφθούν κάποια πνευματικότητα. Νομίζω ότι αν εννοείτε ως πνευματικούς ανθρώπους τους πανεπιστημιακούς, αυτοί έχουν απωλέσει κάθε φερεγγυότητα στην Ελλάδα.
Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα. Υπάρχει έλλειμμα φερεγγυότητας. Όλοι θεωρούμε τον εαυτό μας πνευματικό. (…)

Αυτό δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ στην Ελλάδα. Στην Ευρώπη τώρα υπάρχει ένα αντιευρωπαϊκό αίσθημα. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο πράγμα για το οποίο μας κατηγορούν. (…)

Δεν μπορώ να έχω γνώμη για αυτό. Το μέλλον της Ελλάδας εξαρτάται μόνο από τους Έλληνες. Μόνο από τους Έλληνες και επιμένω. Όταν έρχομαι στην Ελλάδα, με πιάνουν οι δημοσιογράφοι και με ρωτούν “κυρία Αρβελέρ, δεν υπάρχουν πια φιλέλληνες;”. Εγώ τους ρωτώ “Έλληνες υπάρχουν;(…)»

Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, Πηγή

2 σχόλια:

  1. Είναι δυνατόν, εν έτη 2012, να εμπιστευόμαστε τους «προγραμματιστές;»

    ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
    ΛΑΥΡΙΟ 20/10/2012 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
    Περί ηλεκτρονικής ψήφου, επιστολή Αντιπρύτανη κ. Τζανάκη
    “… και αντ' αυτού καλείται να εμπιστευτεί τους προγραμματιστές. Και εδώ είναι το πρόβλημα: (…)”

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι πρυτάνεις θεωρούν... δαμόκλειο σπάθη τη δυνατότητα του κράτους να ελέγχει τη χρηστή διαχείριση των ΑΕΙ. «Οι πρυτανικές αρχές διοικούν πλέον τα πανεπιστήμια υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παράβασης καθήκοντος και την προσεπίκληση του εισαγγελέα κατ’ εντολή των αρχών» αναφέρει στο ομόφωνο ψήφισμά της η τελευταία Σύνοδος Πρυτάνεων. ...
    Ο Δαμοκλής πρύτανης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή