Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις

Δεν ξέρω αν είναι αληθινό. Δεν έχει όμως σημασία. 
Λέει πολλά και για αυτό αξίζει να δώσετε λίγο χρόνο. Εγώ απλά το μεταφέρω.
Κλεάνθης Θραμπουλίδης
 

«Το 1982 δούλευα σε μεγάλη βιομηχανική Αμερικανική εταιρεία στην Νέα Υόρκη.
Η ύφεση άρχιζε και στο Διοικητικό Συμβούλιο γινόταν η συζήτηση για το πόσο κόσμο θα

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ηλεκτρονική/επιστολική ψηφοφορία για την ανάδειξη εσωτερικών μελών Συμβουλίου ΑΕΙ

ΑΚΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ  

ΠΡΟΣ
Πρύτανη
Πανεπιστήμιο Πατρών

Θέμα: Ηλεκτρονική/επιστολική ψηφοφορία για την ανάδειξη εσωτερικών μελών Συμβουλίου Ιδρύματος 

Κύριε Πρύτανη,


Σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 2 της σχετικής ΥΑ, το οποίο επικαλείσθε στην τελευταία παράγραφο της από 26/10/2012 επιστολής σας προς το Υπουργείο Παιδείας, «Τα όργανα διενέργειας των εκλογών οφείλουν να διασφαλίζουν την ουσιαστική και ακώλυτη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος …Επίσης τα όργανα διενέργειας των εκλογών είναι αρμόδια να επιλύουν οποιοδήποτε ζήτημα προκύπτει κατά την εφαρμογή των κάτωθι διαδικασιών». Στη συνέχεια προχωράτε στην παρακάτω διαπίστωση «Ωστόσο, στην περίπτωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, η διενέργεια των εκλογών δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των αρμόδιων οργάνων (ή της εξουσιοδοτημένης εφορευτικής επιτροπής), καθώς ευθύνη έχουν και εξωτερικά μέλη (άγνωστα προς την εφορευτική επιτροπή), όπως αυτά ορίζονται από το σύστημα διαχείρισης ΖΕΥΣ.»
Αποφεύγετε όμως, κύριε Πρύτανη, να ενημερώσετε την Πανεπιστημιακή κοινότητα και το Υπουργείο, αλλά κύρια την Ελληνική κοινωνία, για το τι ενέργειες έκαναν τα όργανα διενέργειας των εκλογών (οι Πρυτανικές αρχές) στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους για να

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Οι “Δημοκρατικές διαδικασίες”, η “συμβολική βία” και «Ως εκ τούτου επτωχεύσαμεν»



Καλημέρα από το  Δημοκρατικό Δημόσιο Δωρεάν Πανεπιστήμιο όπου για μια ακόμη φορά, με καθαρά "Δημοκρατικές διαδικασίες" και χρήση "συμβολικής βίας" (και μη τολμήσει να την ταυτίσει κανείς με την βία των άλλων!) εμποδίζεται η εκλογική διαδικασία.

Τη βία βέβαια αυτή φρόντισε αυτή τη φορά ο νομοθέτης όχι μόνο να αποδεχθεί αλλά και να νομιμοποιήσει με τη κατάλληλη χρήση του όρου ”άγονη”.

"Σε περίπτωση που η εκλογική διαδικασία της 22ας Οκτωβρίου 2012 αποβεί άγονη, οι εκλογές θα επαναληφθούν την Τετάρτη 24.10.2012, τις ίδιες ώρες και στην ίδια αίθουσα. Σε περίπτωση δεύτερης άγονης εκλογής, η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω ηλεκτρονικής ψήφου, ..."

Έτσι οι Πρυτάνεις θα μπορούν, καθόλα νόμιμα, να δηλώσουν το απόγευμα ... μετά από μια ακόμη κουραστική μέρα
απεργίας-κατάληψης

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Είναι δυνατόν, εν έτη 2012 να εμπιστευόμαστε τους "προγραμματιστές";

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ
ΛΑΥΡΙΟ 20/10/2012 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ http://db.tt/xazIVFNy

Περί ηλεκτρονικής ψήφου, επιστολή Αντιπρύτανη κ. Τζανάκη http://db.tt/LA2F0Hg5
“… και αντ' αυτού καλείται να εμπιστευτεί τους προγραμματιστές. Και εδώ είναι το πρόβλημα: (…)”


Οι πρυτάνεις θεωρούν... δαμόκλειο σπάθη τη δυνατότητα του κράτους να ελέγχει τη χρηστή διαχείριση των ΑΕΙ. «Οι πρυτανικές αρχές διοικούν πλέον τα πανεπιστήμια υπό τη δαμόκλειο σπάθη της παράβασης καθήκοντος και την ... Ο Δαμοκλής πρύτανης;

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

όταν βγαίνουν οι ίδιοι οι καθηγητάδες … ή Έλληνες υπάρχουν;

«Εξάλλου με τη γλώσσα που έχω και με τις αλήθειες που θέλω να λέω – και δεν μπορώ παρά να τις λέω -, δεν θα ήμουν ούτε βοηθός πανεπιστημίου στην Ελλάδα. (…)

Έβαλα 22 φορές την αστυνομία μέσα στo πανεπιστήμιο. Όταν εγώ έγινα πρόεδρος του πανεπιστημίου, τοιχοκόλλησα παντού ένα χαρτί ότι ήμουν υπεύθυνη για την ακεραιότητα των πραγμάτων και για την ασφάλεια των προσώπων και μόλις κάτι απο αυτά θα μπορούσε να διακυβευθεί θα καλούσα την αστυνομία.(…)

Ποιοί είναι οι πνευματικοί άνθρωποι; Ονόματα! Όταν σε αυτό το κράτος τα δύο μεγαλύτερα

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι (δεν) είμαστε καρεκλοκένταυροι πολιτικοί

Προς την Πανεπιστημιακή κοινότητα


Έξι χρόνια πριν, με την ευκαιρία των Πρυτανικών εκλογών, έγραφα μεταξύ άλλων σε μήνυμα μου με τίτλο «Αναζητείται (πλ)ήθος»


«Ένα δεν μπορώ να δεχθώ, καθώς αυτό υποτιμά την νοημοσύνη μας. Πως το ακαδημαϊκό ήθος του καθενός μας διαμορφώνεται από τα λεγόμενα του στα πλαίσια μιας ημερίδας και δεν προσδιορίζεται καθοριστικά από τις καθημερινές ενέργειες (πρακτικές) του και την ιστορία του στο ίδρυμα αυτό.»

Παραθέτω σήμερα, με την ευκαιρία μια άλλης εκλογικής διαδικασίας, αυτής του Συμβουλίου του Ιδρύματος [1], απόσπασμα από ενδιαφέρον άρθρο [2] που καταγράφει απόψεις περί Ηθικού και Νομικού  του Προέδρου της Νομικής Αθηνών  και αφορά την εκλογική διαδικασία για το Συμβούλιο του Ιδρύματος.


«Η βίαια παρεμπόδιση της ψηφοφορίας, όπως συνέβη στο Χαροκόπειο, μάλιστα με τη συμμετοχή

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ο Φασισμός … των άλλων, η Ελευθερία … η δική μας, και η Δημοκρατία

Αγαπητέ Ηλία,
(Σε απάντηση στο μήνυμα σου που αναφέρεται στο από 12/10/2012 έγγραφο μου προς την Διοίκηση του Πανεπιστημίου.)
Για να βοηθήσω να ανοίξει μια γόνιμη συζήτηση στην Πανεπιστημιακή κοινότητα, και όχι μόνο, με στόχο να «μας βγάλει από την βαθύτατη κρίση», όπως και εσύ επιθυμείς, δημοσιοποιώ το μήνυμα μου αυτό.
Θα παραβλέψω το ύφος της έκφρασης σου «αλλά ως εδώ!» επειδή σε γνωρίζω από μικρό παιδί στην γειτονιά.
Το τι ο καθένας θεωρεί σοβαρό για να ασχοληθεί υποθέτω πως έχει την ελευθερία να το κρίνει και να το αποφασίσει ο ίδιος. Και φυσικά οι επιλογές αυτές, και υποθέτω συμφωνείς, οφείλουν να είναι μέσα στα πλαίσια των κανόνων μιας οργανωμένης κοινωνίας και, υποθέτω πάλι συμφωνείς, πως οι