Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Όταν πουλάς … και χαίρεσαι

Όταν πουλάς τα Δημόσια αγαθά, τον ορυκτό πλούτο σου, το νερό σου. Όταν πουλάς, σε ξένους, την περιουσία του λαού και … χαίρεσαι … απλά παραδέχεσαι την ανικανότητα σου να χειριστείς αποτελεσματικά την κληρονομιά αυτού του τόπου.  Παρατείνεις βέβαια την παραμονή στην θέση σου … αλλά δεν αποφεύγεις την σίγουρη πλέον χρεοκοπία σου.
Όταν δε τα πουλάς σε Κινέζους, ένα είναι σίγουρο. Αυτοί θα συμπεριφερθούν στην Ελληνική κοινωνία, στην καλύτερη περίπτωση, όπως ακριβώς συμπεριφέρονται στην δική τους κοινωνία.
Ίσως όμως και να είναι αυτό το όραμα σου (αν έχεις) για την Ελληνική κοινωνία.

1 σχόλιο:

  1. "Προερχόμενος από την κοινωνία των πολιτών συμμετείχα το 2009 στο ευρωψηφοδέλτιο ενός ΠΑΣΟΚ που έδινε την μάχη της αυτοκάθαρσης από την διαπλοκή, τη μάχη της εξυγίανσης και της ανανέωσης προσώπων και ιδεών. Όταν ξέσπασε η κρίση έδωσα τον αγώνα να γίνει η κρίση ευκαιρία για τη χώρα, με την αναστροφή της απαξίωσης των θεσμών, της μη εφαρμογής των κοινών κανόνων και της προχειρότητας στο σχεδιασμό πολιτικών. Δυστυχώς, την τελευταία περίοδο η κρίση έγινε δικαιολογία για την πλήρη απαξίωση των θεσμών, τη διάλυση των κοινών κανόνων και τον ευτελισμό της δημοκρατίας μας.

    Παρά τις ριζικές πολιτικές διαφωνίες, (...) κράτησα αποστάσεις, παύοντας να συμμετέχω στα συλλογικά όργανα και το συνέδριο. Όμως η κυβέρνηση, η οποία εξαρτάται από την ψήφο του ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί πλέον την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου, των βασικών αγαθών για την επιβίωση των συμπολιτών μας, καταστέλλοντας ταυτόχρονα κάθε δημοκρατική αντίδραση. Είμαι υποχρεωμένος να καταγγείλω την ιδεολογική χρεοκοπία ..."
    πλήρες κείμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή