Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Μην ανησυχείτε! Ή …για να επιβιώσω σε αυτή τη χώρα

Αγαπητοί Άκη, Κώστα, Γιώργο, Γιάννη, Στράτο, Δημήτρη, Ηλία, (και ότι άλλο θέλετε)

Μην ανησυχείτε!
Ο καθένας σε αυτή τη χώρα έχει δικαίωμα να λέει και να κάνει ότι θέλει και το ξέρετε πολύ καλά. Και αυτό γιατί αυτή η κοινωνία έχει διαπλασθεί έτσι ώστε να μην αντιδρά όχι μόνο σε αυτά που λέγονται αλλά και όταν ακόμη αυτά τα λόγια και οι πράξεις, της στερούνε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Το δικαίωμα στην μάθηση, το δικαίωμα στην δουλειά, το δικαίωμα να  θέλεις να μείνεις σε αυτή τη χώρα, το δικαίωμα στην ελπίδα, ... το δικαίωμα στο μέλλον. Ακόμη και όταν αυτά τα λόγια και οι πράξεις την οδηγούνε στην καταστροφή.

Μην ανησυχείτε που κάποιοι «γραφικοί» σε αυτή τη χώρα (και μερικοί μέσα σε αυτό το φόρουμ) αντιδρούν σε όλα αυτά. Μπορείτε να είστε ήσυχοι. Το καθεστώς δεν τους φοβάται. Έχει φροντίσει και έχει δημιουργήσει τους μηχανισμούς εκείνους, και τους ξέρετε πολύ καλά,  που το προστατεύουν από τέτοιου βαθμού αντιδράσεις. Το έχει αποδείξει εξάλλου περίτρανα αυτό η πορεία της χώρας όλα αυτά τα χρόνια. Μια πορεία προς την καταστροφή … μια πορεία προς την σωτηρία … λένε. Και οι δυο έχουν το δικαίωμα να λένε. Μόνο που το 65% (άνεργοι) της νέας γενιάς το ζει!

Εξάλλου πως έχεις το δικαίωμα να απαγορεύεις σε κάποιον να σε λέει διεφθαρμένο και τεμπέλη όταν αυτός είναι μέρος του συστήματος που σε διέφθειρε και σε έκανε τεμπέλη, μόνο και μόνο για να διατηρήσει τα προνόμια του; Ξέρει πολύ καλά τι  λέει. Και αλλοίμονο! Εμείς οι «ακαδημαϊκοί» να του στερήσουμε το δικαίωμα αυτό.Εδώ δεν του στερήσαμε το δικαίωμα, που είχε, να μας διαφθείρει

Πως μπορείς τώρα εσύ να του στερήσεις το δικαίωμα να κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει αυτά του τα προνόμια; Έχει καμία σημασία αν αυτά είναι σε βάρος βασικών δικαιωμάτων των άλλων; Σε βάρος του μέλλοντος των παιδιών μας; Ε! ας νοιαστούνε οι άλλοι. Εξάλλου η νέα γενιά δεν αντιδρά. To γνωρίζαμε τουλάχιστο 2 χρόνια πριν. Την έχουμε υπό τον έλεγχο μας.

Εμείς, αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση της ελευθερίας του λόγου. Γιατί και τα λαμόγια έχουν δικαιώματα.

Συμφωνώ μαζί σας. Το κάνω … για να επιβιώσω σε αυτή την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου