Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Χρέος απέναντι στους φοιτητές και τη χώρα ... και το βαθύ Πανεπιστήμιο

"(…) Η πανεπιστημιακή κοινότητα συνήθισε επί μεγάλο διάστημα να ανέχεται και να συμβιώνει με την ανομία, την ασυδοσία και την αλητεία. Μοιρολατρικά αποδεχόταν να διαλύονται όργανα, να παρακωλύονται συστηματικά οι διαδικασίες, να προπηλακίζονται καθηγητές, να ασκείται βία από οικτρές μειοψηφίες που καταρράκωναν ατιμωρητί, με θράσος και προπέτεια κάθε έννοια ακαδημαϊκής λειτουργίας. Ηταν, και είναι εν πολλοίς, η καθημερινότητα που βιώνουμε. (…)”Βασω Κιντη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ.

Σχολίασε συνάδελφος σε φόρουμ Πανεπιστημιακών με αφορμή το επεισόδιο

«Όταν τα τάγματα εφόδου επιτέθηκαν στο ΕΚΠΑ υπήρχε ΜΙΑ καθηγήτρια που σήκωσε το
τηλέφωνο και ολόκληρο το ελληνικό πανεπιστήμιο στην πλάτη της. Φορούσε παντελόνια. Της πρέπει η μέγιστη ΤΙΜΗ. Μετά οι άλλες έβγαλαν ανακοινώσεις. Και ήταν λυπημένες.»

Έκανα αυθόρμητα like. Αργότερα σχολίασα
"Έκανα like. Έκανα πολλά παραπάνω από ανακοινώσεις καταδίκης και like 10 χρόνια τώρα για τέτοιες συμπεριφορές. Μετά το σκέφτηκα πάλι. Σήμερα, που τα "τάγματα εφόδου" επιτίθενται στη χώρα, εμείς τι κάνουμε; ... όσοι τουλάχιστο από εμάς φοράνε παντελόνια ακόμη;"

Αναζητώ εδώ και 2 χρόνια τώρα όλους αυτούς τους «αγωνιστές» φοιτητές που έχτιζαν πόρτες, που διάλυαν γενικές συνελεύσεις, που έκαναν καταλήψεις που διεκδικούσαν ... ένα «καλύτερο μέλλον». Όλοι αυτοί οι "αγώνες" την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 3%. Σήμερα δεν βλέπω κανέναν (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Απορώ τι απέγιναν.

Γελιέται όποιος πιστεύει  ότι με το που εξαφανίστηκαν αυτοί οι "αγωνιστές φοιτητές" θα αλλάξει  αυτό που περιγράφει για το βαθύ Πανεπιστήμιο η Βάσω Κιντη «επέτρεπε συγχρόνως στο βαθύ πανεπιστήμιο να κάνει τη δουλειά του ακώλυτα στα παρασκήνια χρησιμοποιώντας αυτές τις ομάδες είτε σε ευθεία συναλλαγή είτε εμμέσως, αφού δημιουργούσαν το ασφαλές προπέτασμα για να κρύβονται πίσω του η αβελτηρία, η κακοδιαχείριση και το αδιαφανές μοίρασμα της εξουσίας.» που μόνο μετρημένοι στα δάχτυλα Πανεπιστημιακοί έβλεπαν και πολεμούσαν 2 χρόνια πριν. Και ήταν αυτοί που ...δυσφημούσαν το Δημόσιο Πανεπιστήμιο.

Γελιέται όποιος νομίζει ότι το βαθύ Πανεπιστήμιο δεν έχει ως πρότυπο το βαθύ πολιτικό κατεστημένο.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου